HOLLAND DAIRY HOUSE: Cum a fost la Conferința internațională MEAT & MILK 2017

Holland Dairy House a participat, în calitate de partener, la cea de-a VI-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, una cea mai importante manifestări de profil din România, dar și din Europa Centrală și de Est care s-a desfășurat anul acesta, la data de 25 mai, în Brașov.

Cu acest prilej, Pieter Helfferich, coordonator în România al proiectului Holland Dairy House și fondator Agriprogress s-a alăturat vocilor puternice care au reprezentat sectorul laptelui la eveniment – Claudiu Frânc președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), Dorin Cojocaru președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL) și Daniel Botănoiu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) – și a întărit ideea că sectorul laptelui din România are un potențial crescut de dezvoltare, încurajând fermierii să se orienteze și către sectorul organic, unde valoarea adăugată este una importantă.

Pieter Helfferich a pus accent pe sprijinul pe care Olanda îl poate oferi fermierilor români prin activități de consultanță specializată, precum și prin tehnologiile pe care le poate pune la dispoziția partenerilor români.

Holland Dairy House a luat parte și la workshop-ul dedicat sectorului laptelui, unde a abordat trei teme principale, respectiv oportunitățile și provocările sectorului românesc de lapte, precum și experiența olandeză care poate constitui un punct de plecare pentru fermierii români. Olanda are, în prezent, peste 1,6 milioane de vaci care produc anual peste 14,3 milioane de tone de lapte, iar Holland Dairy House și-a propus să sprijine dezvoltarea sectorului de lapte din România pentru că mai mult lapte înseamnă clar mai multă putere pentru orice fermier din domeniu.

Prezentarea susținută de Pieter Helfferich poate fi descărcată aici.

By | 2017-05-29T16:38:01+00:00 mai 29th, 2017|Slider top|0 Comments