REVISTA PRESEI 1 – 4 OCTOMBRIE 2018

Fii la curent cu ce este nou și relevant în sectorul de lapte românesc și european!

🐄 Agromalim, o reușită, ca întotdeauna!
Fermierii ardeleni, oameni chibzuiți, și-au făcut repede socotelile și au pornit-o spre Arad, la târgul AGROMALIM. Că doar de 29 de ani încoace, în prima parte a lui septembrie fac așa! Doar n-o să strice acum, în prag de trei decenii, tradiția! Cu atât mai mult, cu cât, după cum se-arată, târgul a crescut de la un an la altul.
➡ https://www.agro-business.ro/agromalim-o-reusita-ca-intotdeauna/2018/10/03/

🐄 Târgul Fermierilor din Moldova – a X-a ediție Agralim – retrospectivă și prezent
Desfășurat recent pe o platformă în câmp în comuna Lețcani din județul Iași, târgul Agralim s-a dovedit a fi, în primul rând, o expoziție a marilor companii producătoare de utilaje agricole. Suita celor mai performante echipamente a fost completată de prezența restrânsă a câtorva crescători de animale – capre, oi, vaci Angus – și a producătorilor tradiționali din regiune.
➡ https://www.agro-business.ro/targul-fermierilor-din-moldova-a-x-a-editie-agralim-retrospectiva-si-prezent/2018/10/03/

🐄 A fost conceput un nutret pentru vaci care ajuta in lupta cu incalzirea globala
O companie din Elvetia a dezvoltat un nutret ce reduce cantitatea de gaze cu efect de sera emanate in atmosfera de fermele de vaci ajutand astfel in lupta cu incalzirea globala, relateaza Reuters.
➡ http://www.agrofood.ro/Articol-A-fost-conceput-un-nutret-pentru-vaci-care-ajuta-in-lupta-cu-incalzirea-globala/2409

🐄 Val Antrax la vite, o problema in Ucraina
Stare de alertă la doi pași de Români după ce o localitate din Ucraina, mai exact o comună localizată lângă Odessa, a fost plasată în carantină din cauza unei epidemie de antrax. Cinci oameni au fost internaţi de urgenţă după ce s-au infectat cu bacteria periculoasă în timp ce îşi tăiau vitele.
➡ http://agrointel.ro/103854/epidemie-antrax-vite-ucraina/

🐄 Space 2018: Peste 1.400 de expozanti din 42 de tari, prezenti la expozitie
Spectacolele de animale au pus in scena 750 de exemplare (200 de oi si 550 de bovine din 13 rase diferite). Pentru prima data, a avut loc expozitia pentru bovinele din rasa Parthenaise, cu 70 de exemplare in concurs. Competitia Challenge France Prim ‘Holstein a avut, de asemenea, un succes rasunator care a aratat cum SPACE a devenit un spectacol genetic unic pentru astfel de rase.
➡ http://www.industriacarnii.ro/Articol-Space-2018%3A-Peste-1.400-de-expozanti-din-42-de-tari%2C-prezenti-la-expozitie/5660

🐄 Preluarea G-A Nutritie Animala de catre Viand, analizata de Consiliul Concurentei
Viand JSC, companie cu sediul in Bulgaria, este activa pe piata producerii si comercializarii nutreturilor combinate (complete si de completare) la nivel mondial. In Romania este prezenta pe piata de comercializare a nutreturilor combinate, neavand nicio unitate de productie pe teritoriul tarii.
http://www.industriacarnii.ro/Articol-Preluarea-G-A-Nutritie-Animala-de-catre-Viand%2C-analizata-de-Consiliul-Concurentei/5668

🐄 IBNA Balotești oferă pentru vânzare bovine din rasele Bălțată cu Negru Românească de tip Holstein și Montbeliarde
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală – IBNA Balotești, Ilfov, oferă pentru vânzare un număr de 12 juninci, 7 vițele în vârstă de peste 18 luni și 16 vițele din categoria 12-18 luni, din rasele Bălțată cu Negru Românească de tip Holstein și Montbeliarde.
➡ https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/cresterea-animalelor/5091-ibna-balotesti-ofera-pentru-vanzare-bovine-din-rasele-baltata-cu-negru-romaneasca-de-tip-holstein-si-montbeliarde.html

🐄 Rabobank: 2019 și 2020, ani foarte dificili în sectorul laptelui și lactatelor
Ritmul de creștere a ofertei de lapte a celor șapte mari exportatori (UE, SUA, Noua Zeelandă, Australia, Brazilia, Argentina, Uruguay), a scăzut în trimestrul 3 al anului 2018, după cum poate fi citit în cel mai recent raport privind produsele
➡ http://www.meat-milk.ro/rabobank-2019-si-2020-ani-foarte-dificili-in-sectorul-laptelui-si-lactatelor/

🐄 IFCN: Global Dairy Top 20 dă câștigătoare o cooperativă din Statele Unite
IFCN, rețeaua de cercetare în domeniul produselor lactate, a publicat Top 20 a procesatorilor de lapte din întreaga lume. Clasamentul este cu totul surprinzător, fiind foarte mult diferit de cel realizat de Rabobank.
➡ http://www.meat-milk.ro/ifcn-global-dairy-top-20-da-castigatoare-o-cooperativa-din-statele-unite/

🐄 Cu Ferma, la Ferma Lucan
Ce i-a determinat pe Mariana şi Petrică Lucan din satul hunedorean Tămăşasa, comuna Mărtineşti să renunţe la confortul vieţii de oraş şi la un salariu sigur şi decent, să revină în vatra satului şi să devină crescători de animale?! Pesemne că inconştienţa sau ale tinereţii valuri, le spuneau apropiaţii… Dar ei au ştiut mai bine!
➡ https://www.revista-ferma.ro/articole/zootehnie/cu-ferma-la-ferma-lucan

🐄 BASF lansează un produs care reduce perioada balanței energetice negative la vacile de lapte
Este deosebit de important ca, în perioadele cu preţuri scăzute la lapte, fermierii să poată beneficia, pentru cât mai mult timp posibil, de producția maximă pe care vacile de lapte o pot oferi. În acest sens, bunăstarea animalelor joacă un rol esenţial.
➡ https://www.revistafermierului.ro/eveniment/comunicate/item/3514-basf-lanseaza-un-produs-care-reduce-perioada-balantei-energetice-negative-la-vacile-de-lapte.html

🐄 Ce spune FAO despre „războiul” prețurilor alimentelor din luna septembrie 2018
În fiecare lună, FAO publică propriul său indice global al preţurilor la produsele alimentare (Food Price Index) care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. Astfel, luna trecută, acest indice a scăzut la 165,4 puncte, de la 167,7 puncte în august.
➡ https://www.revistafermierului.ro/international/item/3519-ce-spune-fao-despre-razboiul-preturilor-alimentelor-din-luna-septembrie-2018.html

 

 

By | 2018-10-08T14:21:31+00:00 octombrie 8th, 2018|Fără categorie|0 Comments