REVISTA PRESEI 10 – 14 SEPTEMBRIE 2018

Fii la curent cu ce este nou și relevant în sectorul de lapte românesc și european!

🐄 Lactalis se extinde in America Latina, Africa, Australia si Asia
Lactalis, cea mai mare companie de produse lactate din lume, a anuntat joi ca preluarea diviziei globale a Aspen Pharmacare care produce lapte praf pentru sugari ii va majora prezenta in America Latina, Africa, Australia si Asia, transmite Reuters.
➡ http://www.agrofood.ro/Articol-Lactalis-se-extinde-in-America-Latina%2C-Africa%2C-Australia-si-Asia/2316

🐄 Importurile de lapte brut s-au majorat cu peste 5 procente in primele sapte luni
Romania a importat o cantitate de 76.381 tone de lapte brut in primele sapte luni din acest an, in crestere cu 5,1% (3.725 tone) fata de aceeasi perioada din 2017, arata datele Institutului National de Statistica (INS).
➡ http://www.agrofood.ro/Articol-Importurile-de-lapte-brut-s-au-majorat-cu-peste-5-procente-in-primele-sapte-luni/2305

🐄  Profesor USAMV CLUJ: țăranii noștri de la munte pot să producă brânza anti-cancer!
Stăm pe o bogăție! Țăranii de la munte pierd cel puțin 3-5 miliarde de euro anual, pentru că nu știu să vândă alicamente (alimente terapeutice)! România este campionul european absolut la biodiversitatea de pe pajiștile montane, adică la numărul de specii din flora sălbatică de pe pășunile și fănețele montane.
https://www.agroinfo.ro/vegetal/profesor-usamv-cluj-taranii-nostri-de-la-munte-pot-sa-produca-branza-anti-cancer

🐄  Nu mai sunt bani pentru zootehnie! Milioanele de euro pentru fermele de animale s-au topit în 6 zile!
Bugetul alocat anul acesta pentru investiții în fermele de creștere a animalelor din zona montană s-au topit în 6 zile, iar cei pentru fermele de animale din zona non-montană în doar 5 zile. Sesiunile de depunere a proiectelor au fost deschise la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) pe data de 3 septembrie 2018. Pe 9 septembrie 2018 erau deja închise! Motivul: fonduri epuizate!
➡ https://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/nu-mai-sunt-bani-pentru-zootehnie-milioanele-de-euro-pentru-fermele-de-animale-s-au-topit-in-6-zile

🐄 Rabobank: Top 20 producatori de lactate in lume
Topul celor mai mari 20 de producatori de lactate din lume este dominat de companii din SUA (4), Franta (4), China (2), Canada (2), Olanda (2), Germania (2), Elvetia (1), Japonia (1), Noua Zeelanda (1) si Danemarca-Suedia (1), cateva dintre acestea fiind prezente si pe plan local cu unitati de productie.
➡ http://www.agrostandard.ro/rabobank-top-20-producatori-de-lactate-in-lume/#more-13644

🐄 Mihai Miron produce lactate marca Vitalact, brand 100% românesc
Mihai Miron, proprietarul holdingului Ropharma și al BIOEF, a investit 3,5 milioane de Euro în noua fabrică de lactate marca Vitalact, brand 100% românesc care este cunoscut pe piaţa românească datorită formulelor de lapte praf pe care le produce, având în compoziție colostru și lactoferină.
➡ https://agroteca.ro/mihai-miron-produce-lactate-marca-vitalact-brand-100-romanesc/

🐄 INSSE: Producția de lapte și lactate în luna iulie 2018 
În luna iulie 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 1,6% faţă de luna iunie 2018 și cu 9,6% faţă de luna iulie 2017.
➡ http://www.meat-milk.ro/insse-productia-de-lapte-si-lactate-in-luna-iulie-2018-raport-extins/

By | 2018-10-08T14:18:12+00:00 septembrie 17th, 2018|Fără categorie|0 Comments