REVISTA PRESEI 17 – 21 SEPTEMBRIE 2018

Fii la curent cu ce este nou și relevant în sectorul de lapte românesc și european!

🐄 Abatoare mobile în fiecare județ, un proiect de lege depus de PNL
Mai mulţi parlamentari PNL au iniţiat un proiect de lege care prevede ca în fiecare judeţ din țară, cât şi în municipiul Bucureşti, să se înfiinţeze câte un abator mobil care să aibă ca obiect de activitate abatorizarea animalelor şi comercializare cărnii. De asemenea, se dorește ca în aceste abatoare să se aplice și programe naționale de eradicare a bolilor la animale, care să fie coordonate de Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
➡ http://agrointel.ro/103079/abatoare-mobile-fiecare-judet/

🐄 Studiu: Europa trebuie să își înjumătățească producția de carne și lactate până în 2050
Europa trebuie să își înjumătățească producția de carne și lactate până în 2050, conform unui nou studiu care atrage atenția asupra efectelor negative ale sistemelor nesustenabile de creștere a animalelor.
➡ https://agroteca.ro/studiu-europa-trebuie-sa-isi-injumatateasca-productia-de-carne-si-lactate-pana-in-2050/

🐄 Incredibil ce se intampla cu programul cornul si laptele in Constanta
De două săptămâni a început școala iar elevii din judeţul Constanţa încă nu au primit cornul şi laptele promise de autorităţi. Dacă pentru orășeni este mai ușor, aceștia având pachețele pregătite mai tot timpul nu este de trecut cu vederea pentru școlarii de la ţară, unde posibilităţile sunt mai reduse iar mulţi dintre ei stau flămânzi cinci – şase ore pe zi, până termină orele de curs.
➡ https://agro-tv.ro/incredibil-ce-se-intampla-cu-programul-cornul-si-laptele-in-constanta/

🐄 INS: Scaderi la efectivele de bovine si de matca, la 1 iunie 2018
Efectivele de bovine au scazut cu 0,5% in luna iunie a acestui an fata de intervalul similar din 2017, pana la 2.002.019 exemplare, arata datele Institutul National de Statistica (INS).
➡ http://www.industriacarnii.ro/Articol-INS%3A-Scaderi-la-efectivele-de-bovine-si-de-matca%2C-la-1-iunie-2018/5632

🐄 Recomandări privind comercializarea alimentelor în unităţile şcolare
Valorificarea  şi consumul unor produse alimentare în unităţile de învăţământ, prin „Programul laptele şi cornul“ sau în unităţi de alimentaţie publică (cantine) în condiţii de securitate alimentară şi fără periclitarea sănătăţii elevilor, impune autorităţilor judeţene, conducerii unităţilor de învăţământ şi, nu în ultimul rând, administratorilor acestor obiective, ca responsabilitate şi obligaţii următoarele.
➡ https://www.lumeasatului.ro/stiri-agricultura/fitosanitar/5055-recomandari-privind-comercializarea-alimentelor-in-unitatile-scolare.html

🐄 Olympus sprijină Asociația “Ana și Copiii” în pregătirea pentru școală
Olympus, unul dintre cei mai mari producători de pe piața locală de lactate, contribuie, în parteneriat cu Asociația “Ana și Copiii”, la pregătirea pentru școală a copiilor din centrele comunitare din Urlați, județul Prahova, din localitatea Fundulea, județul Călărași, și București. Aceștia au primit rechizite pentru noul an școlar și produse lactate din portofoliul producătorului.
http://www.meat-milk.ro/olympus-sprijina-asociatia-ana-si-copiii-in-pregatirea-pentru-scoala/

🐄 Cine este câştigătorul Tombolei Ferma la Agromalim 2018!
Viţeaua Dalma, premiul oferit de revista Ferma LA Agromalim 2018, are o casă nouă. Iată cine este norocosul câştigător al Tombolei Ferma!
https://www.revista-ferma.ro/articole/zootehnie/cine-este-castigatorul-tombolei-ferma-la-agromalim-2018

 

By | 2018-10-08T13:32:10+00:00 septembrie 24th, 2018|Fără categorie|0 Comments