REVISTA PRESEI 24 – 28 SEPTEMBRIE 2018

Fii la curent cu ce este nou și relevant în sectorul de lapte românesc și european!

🐄 INS: Scaderi la efectivele de bovine si de matca, la 1 iunie 2018
Efectivele de bovine au scazut cu 0,5% in luna iunie a acestui an fata de intervalul similar din 2017, ajungand pana la 2.002.019 exemplare, se arata in datele Institutul Naţional de Statistică (INS).
➡ http://www.agrofood.ro/Articol-INS%3A-Scaderi-la-efectivele-de-bovine-si-de-matca%2C-la-1-iunie-2018/2351

🐄 Veste uriașă pentru crescătorii de animale! De ce se va ocupa Agenția Națională de Zootehnie!
Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) va avea noi atribuții de control pentru fermele de animale, va aplica sancțiuni și va face teste, biologice, analiza laptelui, eliberarea de pașapoarte, etc., anunță un proiect de hotărâre de Guvern, publicat de Ministerul Agriculturii, pe pagina sa oficială.
➡ https://www.agroinfo.ro/economic/veste-uriasa-pentru-crescatorii-de-animale-de-ce-se-va-ocupa-agentia-nationala-de-zootehnie

🐄 Norma de venit 2018 pentru crescătorii de bovine! Facilități fiscale!
Cum se calculează norma de venit pentru crescătorii de bovine! Cine beneficiază de facilități fiscale! Ministerul Agriculturii a publicat, pe pagina sa oficială, un proiect de act normativ prin care sunt stabilite modul de calcul al normei de venit pentru activitățile agricole și facilitățile fiscale pentru fermierii care sunt membri într-o cooperativă agricolă.
➡ https://www.agroinfo.ro/economic/norma-de-venit-2018-pentru-crescatorii-de-bovine-facilitati-fiscale

🐄 O productie crescuta, pe termen lung, la vacile de lapte: Endulac® CLA de la BASF reduce perioada balantei energetice negative
Este deosebit de important ca, in perioadele cu preturi scazute la lapte, fermierii sa poata beneficia, pentru cat mai mult timp posibil, de productia maxima pe care vacile de lapte o pot oferi. In acest sens, bunastarea animalelor joaca un rol esential.
➡ https://www.gazetadeagricultura.info/animale/bovine/21243-o-productie-crescuta-pe-termen-lung-la-vacile-de-lapte-endulac-cla-de-la-basf-reduce-perioada-balantei-energetice-negative.html

🐄 Space 2018: Peste 1.400 de expozanti din 42 de tari, prezenti la expozitie
Evenimentul a avut loc in acest an in perioada 11-14 septembrie la centrul expozitional Parc-Expo Rennes. SPACE 2018 a evidentiat forta industriei agricole din nord-vestul Frantei, cu un accent deosebit pe performanta inovarii in domeniul cresterii animalelor. Expozitia franceza a reunit 1.410 de expozanti din 42 de tari diferite si un numar total de 108.347 de delegati din 121 de tari din intreaga lume.
➡ http://www.industriacarnii.ro/Articol-Space-2018%3A-Peste-1.400-de-expozanti-din-42-de-tari%2C-prezenti-la-expozitie/5660

🐄 FrieslandCampina România va lansa programul ”Împreună, pentru o fermă mai bună”
FrieslandCampina România va lansa programul „Împreună pentru o fermă mai bună”, un proiect FrieslandCampina Romania de susținere a fermierilor din Ardeal, singura sursă de lapte pentru produsele Napolact.
➡ http://www.meat-milk.ro/frieslandcampina-romania-va-lansa-programul-impreuna-pentru-o-ferma-mai-buna/

By | 2018-10-08T13:55:22+00:00 octombrie 1st, 2018|Fără categorie|0 Comments