Văcuţa portocalie 2018-02-07T12:49:22+00:00

În Olanda – Țara Laptelui – productivitatea medie a vacuțelor este de 2 ori mai mare decât a celor din România, ceea ce înseamnă că experiența de secole a fermierilor olandezi poate fi benefică fermierilor din România.

Pentru o vacă de lapte, productivitatea medie din Olanda este de 8.663 L/cap/an, comparativ cu România unde valoarea acesteia se situează la nivelul de 3.429 L/cap/an.

Diferențele se păstrează și în ceea ce privește calitatea laptelui, întrucât cel din Olanda are 4.38% grăsime și 3.55% proteine, în timp ce particularitățile laptelui românesc sunt de 3.88% grăsime și 3.30% proteine.

De asemenea, rata de fătări este mai mare în Olanda atingând nivelul de 0.87 cap vițel/vacă/an, în raport cu doar 0.74 cap vițel/vacă/an, cât este în România.

Un aport important pentru creșterea nivelului de productivitate îl reprezintă o rată de furajare corectă care ar trebui să presupună, în proporție de 70%, hrană vegetală, diferența revenind hrănirii prin concentrate.

Văcuța portocalie este acea văcuță fericită, sănătoasă si prin urmare productivă.

Văcuțele fericite și sănătoase produc mai mult lapte.

Click play pentru povestea fermei Teletext si avantajele folosirii plugurilor racloare marca JOZ, o poveste despre lapte romanesc si vacute campioane. Ne mandrim cu rezultatele fermierilor nostri. #vacutaportocalie.

Click play pentru povestea vacutelor campioane de la ferma Ferma Eco-Ferm si colaborarea cu Trioliet Kasper Agri. #vacutaportocalie.

Click play pentru povestea primului robot de muls Lely instalat in Romania la ferma Padureni din Arad.  #vacutaportocalie

Click play pentru povestea fermei Vigerox si solutia pentru nutritie oferita de Barenbrug SA #vacutaportocalie

Click play pentru povestea fermei AgroZootehnicaUlmeni un model in productia de lapte romanesc si cum decurge colaborarea cu partenerul nostru Mueller. Solutia oferita este tancul de racire a laptelui iar povestea arata ce avantaje a adus utilizarea acestuia pentru campionii laptelui romanesc. #vacutaportocalie