REVISTA FERMA: Tinerii fermieri din Olanda, exemplu pentru români!

ROMÂNII, ÎN VIZITĂ LA FERME OLANDEZE! Grupul Holland Dairy House a organizat, la sfârşitul lunii iunie, o nouă vizită de lucru în Olanda, de data aceasta având tema „Tânăr fermier”.

Din delegaţia română au făcut parte trei tineri fermieri, reprezentanţi ai asociaţiilor şi cooperativelor de vaci de lapte, un reprezentant al Ministerului agriculturii şi presă agricolă.

Programul a fost concentrat pe activitatea tinerilor fermieri, crescători de vaci de lapte şi a cuprins, pe lângă vizitele în ferme, întâlniri cu reprezentanţi ai asociaţiilor tinerilor fermieri din Olanda, deplasare la Institutul pentru controlul calităţii laptelui – Qlip şi Universitatea de stiinţe aplicate – AERES, precum şi vizite la companii care activează în sectorul producţiei de săâmâânţă – Barenbrug, utilaje agricole – Trioliet, construcţii şi dotări adăposturi – Cow House, genetică animală – CRV.
În Olanda sunt acum cca 18.000 ferme de vaci de lapte, cu 1,6 milioane capete, 62 mari unităţi de procesare lapte şi 60.000 locuri de muncă în acest sector. Din totalul suprafeţei agricole a Olandei, 28% este ocupată de păşuni.

REVISTA FERMA: TINERII FERMIERI din Olanda, EXEMPLU pentru ROMÂNI!

 

By | 2017-08-01T17:01:47+00:00 iulie 31st, 2017|Fără categorie|0 Comments