REVISTA PRESEI 10 – 16 DECEMBRIE 2018

Fii la curent cu ce este nou și relevant în sectorul de lapte românesc și european!

🐄 Fermierii români, excluși de pe lista de plată a ajutoarelor europene!
Cine a uitat să notifice Bruxelles? România ar fi trebuit să notifice Comisia Europeană, Bruxelles, așa cum au făcut și alte state membre UE, că fermierii români au fost păgubiți de pe urma secetei și astfel agricultorii ar fi beneficiat de ajutoare europene din rezerva europeană de criză agricolă.
https://www.agroinfo.ro/vegetal/fermierii-romani-exclusi-de-pe-lista-de-plata-a-ajutoarelor-europene

🐄 Contracte de export, semnate pentru 100.000 de ovine și 10.000 bovine!
România reia exportul de animale vii! Secretarul de stat Sorin Roșu Mareș din Ministerul Agriculturii a anunțat că România a semnat deja contracte pentru exportul animalelor vii spre Golful Persic.
https://www.agroinfo.ro/economic/contracte-de-export-semnate-pentru-100-000-de-ovine-si-10-000-bovine

🐄 Oficial Parlamentul European: Interzicerea exportului de animale vii! 
Un raport al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European cere Comisiei Europene interzicerea exportului de animale vii în țările terțe pentru curmarea chinului animalelor pe timpul transportului.
https://www.agroinfo.ro/economic/oficial-parlamentul-european-interzicerea-exportului-de-animale-vii-pedepse-aspre

🐄 Agenția Națională de Zootehnie anunță crescătorii de animale!
Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) a publicat un comunicat pentru crescătorii de animale, pe pagina sa oficială, despre managementul reproducţiei la animalele de fermă.
https://www.agroinfo.ro/economic/agentia-nationala-de-zootehnie-anunta-crescatorii-de-animale

🐄 Primele doze cu genetica Holstein de Romania, livrate fermierilor!
Panifmont este numele taurasului care scrie istorie, reprezentand mandria Asociatiei Crescatorilor de Vaci HolsteinRO.
https://agrointel.ro/106806/panifmont-taur-holstein-doze-material-seminal/

🐄 Pozitie comuna a fermierilor din sapte state europene reuniti la Bucuresti
Fermierii din Romania si din alte sase state din Regiunea celor Trei Mari au semnat un document privind pozitia comuna in cadrul viitoarei politicii agricole comune (PAC).
http://www.agrostandard.ro/pozitie-comuna-a-fermierilor-din-sapte-state-europene-reuniti-la-bucuresti/

🐄 Animals International solicita premierului sa nu permita exportul de animale vii in Orientul Mijlociu pe timpul verii
Organizatia pentru protectia animalelor Animals International este indignata de anuntul SSt, Daniel Botanoiu, potrivit caruia Romania va exporta 200.000 de oi vii si 10.000 de bovine in 2019 in  tarile din Golful Persic, in ciuda avertismentului oficial trimis in luna iulie Ministerului Agriculturii de catre ONG, se arata intr-un comunicat al organizatiei.
http://www.agrostandard.ro/animals-international-solicita-premierului-sa-nu-permita-exportul-de-animale-vii-in-orientul-mijlociu-pe-timpul-verii/

🐄 Grecii de la Olympus se apropie de afaceri de 100 de milioane de euro, in 2018
Fabrica de Lapte Brasov, producatorul lactatelor Olympus, Oly, Fabrica Brasoveanu si Stragghisto, estimeaza pentru anul acesta o crestere a cifrei de afaceri cu 10% fata de anul precedent, pana la 100 de milioane de euro.
http://www.agrostandard.ro/grecii-de-la-olympus-se-apropie-de-afaceri-de-100-de-milioane-de-euro-in-2018/

🐄 Concluzii grave ale unui raport inaintat Comisiei Europene de Agricultura
Raportor al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, dl Jørn Dohrmann (ECR, DA), a prezentat proiectul său de raport privind punerea în aplicare a Regulamentului 1/2005 al Consiliului privind protecția animalelor în timpul transportului în interiorul și în afara UE. Raportul propune sanctiuni si pedepse aspre, până la anchetarea penală a vinovaților.
https://agro-tv.ro/concluzii-grave-ale-unui-raport-inaintat-comisiei-europene-de-agricultura/

🐄 Ingrasamintele si deseurile organice la mare cautare in viitor
Noile norme vor facilita accesul îngrășămintelor ecologice și a deșeurilor pe piața unică a UE. De asemenea, introduce limite pentru cadmiu și alți contaminanți din îngrășămintele fosfatice.
https://agro-tv.ro/ingrasamintele-si-deseurile-organice-la-mare-cautare-in-viitor/

🐄 Exporturi mai ieftine in Japonia de la 1 februarie 2019, in urma acordului bilateral cu UE
Acordul bilateral de parteneriat economic al UE cu Japonia va intra în vigoare în 1 februarie 2019, după ce a fost ratificat de forurile legislative ale celor două părți.
https://agro-tv.ro/exporturi-mai-ieftine-in-japonia-de-la-1-februarie-2019-in-urma-acordului-bilateral-cu-ue/

🐄 Scutirea de impozit pe profit a cooperativelor agricole a fost extinsă
Scutirea cooperativelor agricole de la plata impozitului pe profit nu va fi aplicată doar pentru primii 5 ani de la înființare, cele care procesează produse agricole sau produc și comercializează material genetic, precum și cele care au cifră de afaceri de până la 3 milioane de euro urmând a fi scutite de impozit și pentru alți 5 ani, conform unor modificări aduse în Parlament Legii cooperației agricole.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/scutirea-de-impozit-pe-profit-a-cooperativelor-agricole-a-fost-extinsa-plafonul-cifrei-de-afaceri-in-vederea-scutirii-a-fost-majorat-cu-1-milion-de-euro-18697550

🐄 LAPAR: Romania si alte sase tari membre UE, document comun de pozitie pe viitorul PAC. 
Mai multi fermieri din Romania si din alte sase state membre UE, au semnat un document cu privire la viitoarea politica agricola comuna (PAC), prin care se militeaza pentru uniformizarea subventiilor, renuntarea la plafonare, pastrarea patrimoniului si gestionarea pamantului dar si majorarea bugetului PAC, informeaza Agerpres.
https://www.stiriagricole.ro/lapar-romania-si-alte-sase-tari-membre-ue-document-comun-de-pozitie-pe-viitorul-pac-care-sunt-solicitarile-fermierilor-54469.html

🐄 Ferma Bioterra Doștat vrea să lanseze pe piață lapte cu proprietăţi terapeutice
Farmacistul Mihai Miron, proprietarul Bioterra Doștat, județul Alba, intenționează să lanseze pe piață un nou produs de nişă: lapte ecologic, lapte cu proprietăţi terapeutice, un lapte care să te facă să dormi mai uşor, altul care să te liniştească, la limita între alimente şi suplimente alimentare.
http://www.transilvaniabusiness.ro/ferma-bioterra-dostat-apartinand-omului-de-afaceri-mihai-miron-vrea-sa-lanseze-pe-piata-lapte-cu-proprietati-terapeutice/

🐄 O nouă mutare pentru a uni businessurile.
Covalact, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lactatelor, deţinut de grupul francez Lactalis, l-a numit pe Giampaolo Manzonetto, cel care conduce toate businessurile Lactalis de pe plan local, în funcţia de director general.
https://www.zf.ro/companii/o-noua-mutare-pentru-a-uni-businessurile-grupul-francez-lactalis-il-numeste-pe-giampaolo-manzonetto-la-conducerea-covalact-ultimul-business-cumparat-in-romania-17785312

By | 2018-12-17T12:22:44+00:00 decembrie 17th, 2018|Fără categorie|0 Comments