REVISTA PRESEI 15 – 21 OCTOMBRIE 2018

Fii la curent cu ce este nou și relevant în sectorul de lapte românesc și european!

🐄 Alba-Iulia: Traditionala iahnie va fi inlocuita cu mamaliga cu branza la masa populara de 1 Decembrie
Mamaliga cu branza va inlocui in acest an traditionala iahnie de fasole oferita de 1 Decembrie celor prezenti de Ziua Nationala la Alba Iulia, urmand sa fie pastrat insa in meniul mesei populare carnatul
➡ http://www.agrofood.ro/Articol-Alba-Iulia%3A-Traditionala-iahnie-va-fi-inlocuita-cu-mamaliga-cu-branza-la-masa-populara-de-1-Decembrie/2469

🐄 ANSVSA s-a răzgândit! Fermierii au voie cu animale la Indagra 2018!
Indagra 2018 se ţine cu animale. Au voie toate speciile de animale (bovine, bubaline, ovine şi caprine, cabaline), în afară suine. Pot fi aduse animale din 22 de judeţe, în care nu există pestă porcină africană, a declarat Lelior Iacob pentru AGROINFO.
➡ https://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/exclusiv-ultima-ora-ansvsa-s-a-razgandit-fermierii-pot-sa-duca-animale-la-indagra-2018

🐄 Gestul disperat al unui fermier: ”Mi-am vândut toate vacile ca să pot semăna pământul!”
Fermierul Adrian Pușcas din Satu Mare a recurs la un gest disperat, după ce de doi ani de zile nu și-a mai primit subvenția de la APIA. El a declarat că și-a vândut toate vacile pentru a putea să însămânțeze în primăvară.
 https://agrointel.ro/104436/gestul-disperat-al-unui-fermier-mi-am-vandut-toate-vacile-ca-sa-pot-semana-pamantul/

🐄 Caz de antrax la un vițel găsit mort pe o pășune din județul Botoșani
A fost descoperit pe o păşune cadavrul unui viţel, până în 300 de kilograme. La faţa locului se prezintă o simptomatologie de antrax. Au fost chemati cei de la incinerator iar cadavrul a fost incinerat. Buletinul de analize a arătat într-adevăr că este suspiciune de antrax şi aşteptăm buletinul de analiză de la Bucureşti pentru confirmare.
 https://agrointel.ro/104229/caz-antrax-vitel-botosani/

🐄 Fonduri UE 2018: S-au epuizat banii pentru fermele mici înainte de termen
Fermierii români au cerut în număr mare fondurile europene de câte 15.000 de euro fiecare pentru ferme mici, bugetul alocat în apelul de proiecte de anul acesta fiind epuizat cu două luni și jumătate înainte de termen, a informat,  luni, Agenția pentru Finanțări Rurale, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
 http://m.hotnews.ro/stire/22758639

🐄 A fost detectat un caz al bolii vacii nebune la o ferma din Scotia
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Scotia a confirmat detectarea unui caz de Encefalopatie Spongiforma Bovina (EEB), cunoscuta popular ca boala vacii nebune, la o ferma din Aberdeenshire, (nord-est) relateaza EFE.
 http://www.industriacarnii.ro/Articol-A-fost-detectat-un-caz-al-bolii-vacii-nebune-la-o-ferma-din-Scotia/5747

By | 2018-10-22T12:36:01+00:00 octombrie 22nd, 2018|Fără categorie|0 Comments