REVISTA PRESEI 19 – 25 NOIEMBRIE 2018

Fii la curent cu ce este nou și relevant în sectorul de lapte românesc și european!

🐄 Brânza cu cărbune, chili și ciocolată, ultima modă în materie de brânzeturi
Un tânăr producător de lactate din Mureș a reușit să iasă din anonimat punându-și în practică ideile și creativitatea.
➡ https://www.agro-business.ro/branza-cu-carbune-chili-si-ciocolata-ultima-moda-in-materie-de-branzeturi/2018/11/19/

🐄 Sibiu – Regiune Gastronomica Europeana: pentru prima data, produsele locale vor fi promovate in toata tara
Produsele locale din Sibiu vor fi comercializate, pentru prima data, incepand de joi, intr-o retea nationala de supermarketuri, cu scopul promovarii Sibiului Regiune Gastronomica Europeana, potrivit unui comunicat de presa al retailerului.
➡ http://www.agrofood.ro/Articol-Sibiu—Regiune-Gastronomica-Europeana%3A-Pentru-prima-data%2C-produsele-locale-vor-fi-promovate-in-toata-tara/2580

🐄 Costul unui abator mobil, maxim 100.000 de euro! Cât primesc fermierii din sumă! termen depunere cereri!
Atenție! Termen limită de depunere a cererii de finanțare este 15 decembrie 2018! Fermierii care vor să obțină ajutor financiar pentru un abator mobil trebuie să se grăbească să depună cererea pentru obținerea ajutorului financiar la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) până la data de 15 decembrie 2018.
➡ https://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/costul-unui-abator-mobil-maxim-100-000-de-euro-cat-primesc-fermierii-din-suma-termen-depunere-cereri

🐄 Bani pentru abatoare mobile! Condițiile obligatorii pentru obținerea banilor pentru un abator mobil!
Finanțare nerambursabilă pentru abatoare mobile! Fermierii români pot să depună cereri de finanțare la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) pentru abatoare mobile.
➡ https://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/bani-pentru-abatoare-mobile-conditiile-obligatorii-pentru-obtinerea-banilor-pentru-un-abator-mobil

🐄 Subvenție de 190 de franci elvețieni pentru fiecare vacă și capră cu coarne!
Vot pentru coarnele vacilor! Elveţienii se vor pronunţa duminică prin vot asupra unui subiect de importanţă naţională care a împărţit în două ţara, respectiv dacă să fie subvenţionaţi fermierii care lasă coarnele vacilor şi caprelor lor să crească natural.
 https://www.agroinfo.ro/vegetal/subventie-de-190-de-franci-elvetieni-pentru-fiecare-vaca-si-capra-cu-coarne

🐄  Decizie de ultimă oră pentru crescătorii de animale!
Oficial Agenția Națională de Zootehnie! Agenția Națională de Zootehnie anunță oficial crescătorii de animale din România că a intrat în vigoare, în noiembrie 2018, Regulamentul european 1012/2016 privind condiţiile zootehnice şi genealogice aplicabile ameliorării animalelor de reproducţie de rasă pură, a porcilor de reproducţie hibrizi şi a materialului germinativ provenit de la acestea.
➡ https://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/decizie-de-ultima-ora-pentru-crescatorii-de-animale

🐄 Peste 10% din efectivele de bovine merg la export. Israel si Croatia, principalele destinatii
Exporturile de bovine au atins, anul trecut, 218,7 mii capete (ceea ce claseaza tara noastra in top 10 exportatori la nivel mondial), in valoare de 207,9 milioane de euro, reprezentand 10,87% din totalul de efective, potrivit datelor Animals International, organizatie care a atras atentia de nenumarate ori vis-a-vis de cruzimea din spatele industriei exportului cu animale vii.
➡ http://www.agrostandard.ro/peste-10-din-efectivele-de-bovine-merg-la-export-israel-si-croatia-principalele-destinatii/

🐄 AFIR a încheiat un protocol de cooperare cu Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură din Republica Moldova
Ceremonia de semnare a acordului de către Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR şi de către Vadim Curmei, directorul adjunct al AIPA, a avut loc la sediul Guvernului României, în prezenţa prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, a prim-ministrului Republici Moldova, Pavel Filip şi a miniştrilor din cadrul celor două cabinete.
➡ https://agroteca.ro/afir-protocol-de-cooperare-cu-agentia-de-interventie-si-plati-pentru-agricultura-din-republica-moldova/

🐄 De ce au elvetienii in acest weekend un referendum despre coarnele vacilor
După opt ​​ani de campanie, Elvetia este in sfarsit hotarata sa voteze in aceasta duminica cu privire la problema coarnelor vacilor (si caprelor).
➡ https://agro-tv.ro/de-ce-au-elvetienii-in-acest-weekend-un-referendum-despre-coanele-vacilor/

🐄 S-au incheiat controalele pentru acordarea subventiilor in sectorul zootehnic
Agentia Nationala de Zootehnie (ANZ) a finalizat la 01.11.2018 controlul la fata locului in vederea verificarii respectarii conditiilor de eligibilitate privind acordarea ajutoarelor nationale tranzitorii si a sprijinului cuplat in sectorul zootehnic pentru solicitantii ajutoarelor nationale tranzitorii la speciile ovine si caprine si a sprijinului cuplat in sectorul zootehnic, in cadrul schemelor si masurilor de sprijin acordate crescatorilor de animale.
➡ http://www.industriacarnii.ro/Articol-S-au-incheiat-controalele-pentru-acordarea-subventiilor-in-sectorul-zootehnic/5877

🐄 AFIR a publicat Ghidul Funcționarea grupurilor operaționale – Etapa II
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.info, Ghidul solicitantului pentru submăsurile 16.1 și 16.1 a „Sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul agricol și pomicol” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).
➡ http://www.meat-milk.ro/afir-a-publicat-ghidul-functionarea-grupurilor-operationale-etapa-ii/

🐄 Atenție, din 2021, UE va anula TVA-ul pentru importurile din țări terțe!
Luând cuvântul la o reuniune organizată cu ocazia Săptămânii Internaționale pentru Siguranța Produselor, Christian Vershueren, Diretorul General al EuroCommerce, a declarat: „Membrii noștri sunt profund îngrijorați de afluxul de produse periculoase, inclusiv alimentare, vândute de producătorii și vânzătorii fără scrupule din afara UE, care vizează direct clienții din Uniune. Aceste produse nu fac obiectul unor controale și pot provoca vătămări grave consumatorilor.
➡ http://www.meat-milk.ro/atentie-din-2021-ue-va-anula-tva-ul-pentru-importurile-din-tari-terte/

🐄 La Dublin, a avut loc Convenția EDA 2018
În perioada 14-16 noiembrie, la Dublin, a avut loc Convenția anuală a European Dairy Association, la care au participat numeroși reprezentanți ai țărilor și companiilor membre, precum și oficiali ai Uniunii Europene.
➡ http://www.meat-milk.ro/la-dublin-a-avut-loc-conventia-eda-2018/

🐄 AFIR: submasura prin care se pot incasa fonduri europene in valoare de 2 milioane de euro
Cu toate ca majoritatea liniilor de finantare disponibile prin PNDR 2014 – 2020 si-au epuizat fondurile, fermierii mai au la dispozitie cateva masuri prin care pot obtine sprijin financiar.
➡ https://www.stiriagricole.ro/afir-submasura-prin-care-se-pot-incasa-fonduri-europene-in-valoare-de-2-milioane-de-euro-54230.html

🐄 Comisia Europeana propune plafonarea subventiilor dupa anul 2020. Fermierii sunt nemultumiti
Propunerea Comisiei Europene de a plafona platile directe in viitorul exercitiu financiar al PAC a starnit ingrijorari in randul fermierilor, care sustin ca supravietuirea exploatatiilor pe care le conduc depinde de sprijinul financiar.
➡ https://www.stiriagricole.ro/comisia-europeana-propune-plafonarea-subventiilor-dupa-anul-2020-fermierii-sunt-nemultumiti-54223.html

 

By | 2018-11-27T16:19:59+00:00 noiembrie 27th, 2018|Fără categorie|0 Comments