REVISTA PRESEI 22 – 25 OCTOMBRIE 2018

Fii la curent cu ce este nou și relevant în sectorul de lapte românesc și european!

🐄 Automatizarea – „cheia” fermierului roman de a suplini lipsa fortei de munca
Lipsa fortei de munca si implicit fluctuatia de personal reprezinta adevaratele provocari pentru majoritatea fermierilor si acest fapt nu mai reprezinta nici o noutate pentru domeniul zootehnic, insa in ultimii doi ani multi dintre fermieri au reusit sa se adapteze acestui fenomen printr-o metoda pe care o aveau deja la indemana: automatizarea.
 http://www.agrofood.ro/Articol–Automatizarea-%E2%80%93-%E2%80%9Echeia%E2%80%9D-fermierului-roman-de-a-suplini-lipsa-fortei-de-munca/2478

🐄 Autorităţile statului joacă alba-neagra cu fermierii români!
Acum două zile, autorităţile s-au sucit iar. Pe 25 octombrie, ANSVSA a transmis organizatorilor târgului Indagra că „pe teritoriul României, organizarea de târguri şi expoziţii de animale autorizate sanitar veterinar se suspendă pe o perioadă nedeterminată”. Motivele invocate în documentul oficial obţinut de AGROINFO sunt riscul de răspândire a pestei porcine africane (PPA), precumşi confirmarea Pestei Micilor Rumegătoare în Bulgaria.
 https://www.agroinfo.ro/politic/politica-nationala/autoritatile-statului-joaca-alba-neagra-cu-fermierii-romani

🐄 Un crescător de animale plânge: stau cu vaca moartă în poartă de aseară!
Crescătorul de animale Ștefan Tudoran din comuna Plosca, județul Teleorman, plânge de disperare pentru că una dintre cele 9 văcuțe, din care-și hrănește cei patru copii, a murit subit, duminică seara, când se întorcea de la pășune.
 https://www.agroinfo.ro/economic/video-un-crescator-de-animale-plange-stau-cu-vaca-moarta-in-poarta-de-aseara

🐄 Boala vacii nebune revine. Caz descoperit în Marea Britanie
O boală fatală la bovine amenință din nou fermele din Uniunea Europeană! Guvernul scoţian a anunțat descoperirea unui caz de encefalopatie spongiformă bovină (BSE) sau boala vacii nebune într-o fermă din Aberdeenshire, acesta fiind primul caz identificat în Marea Britanie din 2015.
 https://agrointel.ro/104534/boala-vacii-nebune-caz-marea-britanie/

🐄 Clarificari AFIR privind platforma pentru depozitarea gunoiului de grajd pentru proiectele din zootehnie
Avand in vedere ca, in cazul actiunilor din fermele zootehnice mai mici de 100 UVM (unitate vita mare), respectarea cerintelor privind depozitarea/gestionarea adecvata a gunoiului de grajd si a altor dejectii de origine animala va fi validata la finalul investitiei prin Nota de constatare, emisa de Garda Nationala de Mediu, se impune necesitatea clarificarii situatiei in care sunt acceptate si amenajarile individuale de tip: gramezi de compost cu pat de paie sau intaritura de pamant si gramezile de compost pe folii de plastic.
 http://www.agrostandard.ro/clarificari-afir-privind-platforma-pentru-depozitarea-gunoiului-de-grajd-pentru-proiectele-din-zootehnie/

🐄 Noi reglementari privind pasunatul animalelor
Pasunatul animalelor domestice va fi permis pe perioada intregului an crescatorilor care sunt proprietari sau detin cu orice titlu terenuri agricole ori au acordul scris al proprietarilor de terenuri agricole, pe care se pasuna.
 https://www.gazetadeagricultura.info/plante/plante-furajere/606-pajisti-pasuni-fanete/20534-noi-reglementari-privind-pasunatul-animalelor.html

🐄 IFCN Dairy Research Network: În 2019, prețul laptelui în UE va crește considerabil
IFCN Dairy Research Network a dat publicității Raportul 2018, care vizează producția de lapte la nivel global și pentru fiecare țară în parte,  analizând productivitatea și prețurile fermelor. Din păcate, la fel cum constata și Rabobenk într-o analiză similară, România nu figurează în analiză, ”din cauza lipsei de informații”.
 http://www.meat-milk.ro/ifcn-dairy-research-network-in-2019-pretul-laptelui-in-ue-va-creste-considerabil/

🐄 Lactatele Mirdatod: Perfecțiunea Naturii, Perfecțiunea Gustului
Societatea SC MIRDATOD PROD SRL este producătoarea unei game vaste și variate de produse lactate, cu o istorie de peste 20 ani pe piața alimentară din România.
 http://www.meat-milk.ro/lactatele-mirdatod-perfectiunea-naturii-perfectiunea-gustului/

🐄 Danone își reafirmă obiectivul: Creșterea profitului
La Londra, a avut loc Seminarul investitorilor Danone, în cadrul căruia s-au stabilit obiectivele de dezvoltare ale companiei, la nivel global, care trebuie puse în practică în perioada 2020-2030.
 http://www.meat-milk.ro/danone-isi-reafirma-obiectivul-cresterea-profitului/

🐄 Lacto Solomonescu schimbă ambalajele, dar produsele rămân la fel: Perfecte!
Una dintre cele mai prestigioase companii românești de procesare a laptelui, Lacto Solomonescu, a schimbat atât ambalajele produselor sale, dar și grafica.
 http://www.meat-milk.ro/lacto-solomonescu-schimba-ambalajele-dar-produsele-raman-la-fel-perfecte/

🐄 Napolact Bio (3,8% și 1,5% grăsimi) sprijină părinții printr-o campanie educațională
Napolact în parteneriat cu Ready Nation România lansează campania „Povestioare cu Tihnă”. Mesajele campaniei se vor regăsi pe cutiile de lapte Napolact Bio și vor reda povești din care părinții să culeagă învățături, care să îi ajute în rolul de părinte.
 https://modernbuyer.ro/napolact-bio-38-si-15-grasimi-sprijina-parintii-printr-o-campanie-educationala/

🐄 Echipamente utile, pe care orice crescator de vaci ar trebui sa le aiba
Infiintarea unei ferme de vaci presupune un risc destul de mare si o investitie substantiala. Volatilitatea pietei dar si anumite evenimente nefericite cu care ne putem confrunta la orice pas il pot face pe un fermier neexperimentat sa esueze inca din primele luni de activitate.
 https://www.stiriagricole.ro/echipamente-utile-pe-care-orice-crescator-de-vaci-ar-trebui-sa-le-aiba-52121.html

🐄 Producţie Milkcom, un producător de lactate din Covasna, speră să treacă de afaceri de 15 mil. lei în 2018
Fabrica Producţie Milkcom a fost înfiinţată în 1993 şi este deţinută, în proporţii egale, de antreprenorii români Adrian Broanar şi Paul Costaru, potrivit reprezentanţilor companiei.
 https://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/productie-milkcom-un-producator-de-lactate-din-covasna-spera-sa-treaca-de-afaceri-de-15-mil-lei-in-2018-17564746

By | 2018-10-29T16:17:53+00:00 octombrie 29th, 2018|Fără categorie|0 Comments