REVISTA PRESEI 29 OCTOMBRIE – 1 NOIEMBRIE 2018

Fii la curent cu ce este nou și relevant în sectorul de lapte românesc și european!

🐄 Aprobat de guvern! Primăriile pot atribui contracte fermierilor pentru furnizare de produse în școli!
Programul pentru școli! În ședința de Guvern din 31 octombrie 2018 a fost adoptată completarea Ordonanței Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la ”Programul pentru școli” al Uniunii Europene.
 https://www.agroinfo.ro/economic/aprobat-de-guvern-primariile-pot-atribui-contracte-fermierilor-pentru-furnizare-produse-in-scoli

🐄 Vacile și oile calcă în picioare culturile agricole abia răsărite! Fermierii cer intervenția lui Daea!
Apelul fermierilor din vegetal pentru ministrul Daea! Gheorghe Boțoman, fostul președinte al Federației Cartofului cere intervenția ministrului agriculturii, Petre Daea. Fermierul a postat pe pagina sa de Facebook o fotografia în care se vede cum vacile calcă în picioare culturile agricole abia răsărite.
https://www.agroinfo.ro/economic/vacile-si-oile-calca-in-picioare-culturile-agricole-abia-rasarite-fermierii-cer-interventia-lui-daea

 

🐄 BioCarpathia, un brand 100% romanesc
Cooperativa agricola Bio Carpathia din Brasov, care include 52 de fermieri furnizori de lapte bio pentru Napolact si Covalact, intra in retail cu propriul brand de lactate Bio Carpathia, produs listat in Carrefour.
http://www.agrostandard.ro/biocarpathia-un-brand-100-romanesc/

🐄Indagra 2018: Centenar Fără Lapte Și Lactate!!!???
Debutul târgului Indagra 2018 a avut darul de a ne lăsa un gust amar, dar de la bun început ținem să precizăm că Romexpo nu a avut nicio vină pentru acest lucru. Iată lucrurile, iată faptele.
 http://www.meat-milk.ro/indagra-2018-centenar-fara-lapte-si-lactate/

🐄Inovații suprinzătoare în industria lactatelor, expuse La SIAL Paris 2019
Având opt hale dedicate industriei alimentare, de la ambalaje, la produse din întreaga lume, târgul internațional SIAL de la Paris, care s-a încehiat recent, a adus în fața vizitatorilor o mulțime de inovații în industria produselor lactate.
 http://www.meat-milk.ro/inovatii-suprinzatoare-in-industria-lactatelor-expuse-la-sial-paris-2019/

🐄 Ovidiu Onişor, un fermier cu 250 de vaci din Cluj: Nu cred în cooperative. Poate următoarea generaţie să scape de metehnele trecutului şi să se asocieze
Ovidiu Onişor a pus pe picioare ferma Ada Prod Com din Viişoara (jud. Cluj) în urmă cu mai bine de 25 de ani alături de tatăl său şi a ajuns să lucreze în prezent circa 1.300 de hectare de teren ara­bil şi să aibă o fermă cu 600 de capete, dintre care 250 de vaci.
 https://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/ovidiu-onisor-un-fermier-cu-250-de-vaci-din-cluj-nu-cred-in-cooperative-poate-urmatoarea-generatie-sa-scape-de-metehnele-trecutului-si-sa-se-asocieze-17576715

 

By | 2018-11-27T16:20:19+00:00 noiembrie 7th, 2018|Fără categorie|0 Comments