REVISTA PRESEI 3 – 9 DECEMBRIE 2018

Fii la curent cu ce este nou și relevant în sectorul de lapte românesc și european!

🐄 Iohannis a promulgat legea privind Programul de investitii pentru infiintarea centrelor de colectare a laptelui
Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Programului de investitii pentru infiintarea centrelor de colectare si/ sau prelucrare a laptelui in zona montana.
➡ https://www.agrofood.ro/Articol-Iohannis-a-promulgat-legea-privind-Programul-de-investitii-pentru-infiintarea-centrelor-de-colectare-a-laptelui/2627

🐄 Fermierii care lasă coarnele animalelor să crească, nu primesc subvenție
Elvețienii au respins inițiativa unui fermier care solicita subvenții pentru crescătorii de animale care lăsau coarnele vacilor și caprelor să crească, în loc să le înlăture cu un fier inroșit. Procedura, destul de comuna în aceasta tara, este blamata de anumite persoane, care considera că le-ar provoca suferinta animalelor.
➡ https://agroteca.ro/fermierii-care-lasa-coarnele-animalelor-sa-creasca-nu-primesc-subventie/

🐄 Veşti bune pentru mii de fermieri!
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a venit cu o veste bună de care pot beneficia circa 10.000 de societăţi din agricultură, zootehnie şi acvacultură. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA (FGCR) va reduce de la începutul anului viitor valoarea comisionului unic de garantare de la 3,8% la 1,6%, a informat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
➡ https://www.capital.ro/vesti-bune-pentru-mii-de-fermieri-se-reduce-la-jumatate.html

🐄 Milioane de tipuri de lapte și milioane de povești nespuse
Ediția INDAGRA din acest an mi-a oferit ocazia de a participa la o degustare de lapte ce l-a avut ca invitat pe Bas de Groot, primul somelier de lapte din lume.
➡ https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/cresterea-animalelor/5248-milioane-de-tipuri-de-lapte-si-milioane-de-povesti-nespuse.html

🐄 Noutăți pentru zootehnie. Muls complet automatizat și spectometru pentru furaje
Expoziția Internațională de Zootehnie de la Cremona, Italia, eveniment dedicat în special raselor de lapte, a adus în atenția vizitatorilor noi tehnologii care țin de managementul fermei, dar și soluții pentru sănătatea și bunăstarea animalelor.
➡ https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/cresterea-animalelor/5247-noutati-pentru-zootehnie-muls-complet-automatizat-si-spectometru-pentru-furaje.html

🐄 Agricultura prin ochii celui mai mare producător de lapte din Estonia
Trigon Dairy Farming este cel mai mare producător de lapte din Estonia și printre cei mai importanți din Europa.
➡https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/cresterea-animalelor/5245-agricultura-prin-ochii-celui-mai-mare-producator-de-lapte-din-estonia.html

🐄 AFIR: Cererile de plată și aprobarea acestora se vor realiza on-line
Începând cu data de 1 decembrie 2018, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale extinde primirea cererilor de plată ale beneficiarilor de finanțare europeană nerambursabilă prin intermediul noului modul on-line destinat autorizării plăților pentru toate proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020.
➡ http://www.meat-milk.ro/afir-cererile-de-plata-si-aprobarea-acestora-se-vor-realiza-on-line/

🐄 România 200
Unii spun că a imagina viitorul nu este doar un joc al minții, ci este și un excercițiu de inteligență. Așa o fi. Însă, acum, după ce a trecut Marea Sărbătoare, merită să ne întrebăm: Cum va arăta România peste 100 de ani? Și, ca să ne menținem în tematica revistei Meat.Milk, să punem întrebarea ceva mai precis: Cum vor arăta sectoarele de carne și lapte ale României?
➡ http://www.meat-milk.ro/romania-200/

🐄 Un proiect, o Casă de Comerț și multe întrebări
Recent, Guvernul a aprobat înființarea ”Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea”.
➡ http://www.meat-milk.ro/un-proiect-o-casa-de-comert-si-multe-intrebari/

🐄 GfK: În primele 9 luni, consumul a crescut pe seama inflației
În primele 9 luni ale acestui an, familiile din România au cheltuit cu 6,4% mai mulți bani pentru bunurile de larg consum, comparativ cu perioada similară a anului trecut.
➡ http://www.meat-milk.ro/gfk-in-primele-9-luni-consumul-a-crescut-pe-seama-inflatiei/

🐄 EuroTier 2018, principala platformă internațională pentru zootehnie
EuroTier: 2.597 de expozanți şi 155.000 de vizitatori – 26 de câștigători ai premiului EuroTier 2018 pentru inovație –  DLG lansează în 2019 “EuroTier Middle East”, “EuroTier South America” şi “EuroTier China”
➡ http://www.meat-milk.ro/eurotier-2018-principala-platforma-internationala-pentru-zootehnie/

🐄 Achiziții online fără restricții în piața unică europeană
Începând din 3 decembrie 2018, consumatorii online nu vor mai fi discriminați pe motive de naționalitate sau loc de reședință. Regulamentul UE privind geoblocarea, intrat în vigoare, va ridica restricțiile și va facilita comerțul electronic în beneficiul consumatorilor și companiilor prin normalizarea accesului la preturi, vânzări și condiții de plată.
➡ https://modernbuyer.ro/achizitii-online-fara-restrictii-in-piata-unica-europeana/

🐄 Bivolii, incadrati in grupa animalelor semisalbatice, impun crestere complexa
Tara noastra se numara printre cele sase tari care mai detin bivoli ocupand locul al doilea in acest clasament, dupa Italia. Este, mai mult ca sigur, motivul pentru care branza de bivolita este greu de gasit pe piata autohtona.
➡ http://www.rozootech.ro/bivolii-incadrati-in-grupa-animalelor-semisalbatice-impun-crestere-complexa/

🐄 Interviu: Romania, o piata cu mare potential, sustinuta si de existenta fondurilor europene
Romania a facut progrese considerabile in modernizarea si dezvoltarea industriei de furaje, in concordanta cu cerintele pietei. JPT-Industria Oy ofera solutii automatizate, la cheie pentru hranirea puilor, porcilor si a vitelor, venind intr-o gama variata de modele, de la ferme de familie pana la productie industriala.
➡ http://www.rozootech.ro/interviu-romania-o-piata-cu-mare-potential-sustinuta-si-de-existenta-fondurilor-europene/

🐄 Irlanda – Turba, o solutie pentru asternutul vacilor, dupa seceta
Dupa seceta, multi dintre crescatorii irlandezi de vaci s-au vazut in situatia sa aleaga dintre metodele alternative pentru asternutul vacilor pe timp de iarna, mai cu seama ca stocurile reduse de furaje uscate urmau sa fie alocate exclusiv pentru hrana animalelor.
➡ http://www.rozootech.ro/irlanda-turba-o-solutie-pentru-asternutul-vacilor-dupa-seceta/

🐄 Producătorul lactatelor Olympus ajunge la afaceri de 100 mil. euro în 2018
Fabrica de Lapte Braşov, producătorul lactatelor Olympus, Oly, Fabrica Braşoveanu şi Stragghisto, estimează pentru anul acesta o creştere a cifrei de afaceri cu 10% faţă de anul precedent, până la 100 de milioane de euro.
➡ https://www.zf.ro/companii/producatorul-lactatelor-olympus-ajunge-la-afaceri-de-100-mil-euro-in-2018-17759032

🐄 Arabii de la Al-Dahra se uită să preia ferma Agroindaf Afumaţi, furnizorul de lapte al Danone
Gigantul Al-Dahra din Abu Dhabi, care a preluat re­cent Agricost – cea mai mare fermă de cereale din Europa – într-o tranzacţie de circa 200 de milioane de euro, se uită acum către o nouă companie din România. Arabii de la Al-Dahra se uită acum să preia ferma Agroindaf Afumaţi, judeţul Ilfov, furnizorul de lapte al gigantului francez Danone, spun sursele ZF.
➡ https://www.zf.ro/companii/arabii-de-la-al-dahra-se-uita-sa-preia-ferma-agroindaf-afumati-furnizorul-de-lapte-al-danone-17752309

By | 2018-12-10T13:13:18+00:00 decembrie 10th, 2018|Fără categorie|0 Comments