REVISTA PRESEI 8 – 12 OCTOMBRIE 2018

Fii la curent cu ce este nou și relevant în sectorul de lapte românesc și european!

🐄 Furaj nou pentru vaci: creşte producţia şi reduce poluarea!
Un nou tip de nutreţ ar putea contribui la încetinirea încălzirii globale. Furajul pentru bovine a fost dezvoltat de o companie elveţiană, care spune că acesta va reduce cantitatea de gaze cu efect de seră emanate în atmosferă în special în urma flatulenţei vacilor.
➡ https://agrointel.ro/103936/furaj-nou-vaci-elvetieni-reduce-poluarea/

🐄 64 de producatori romani participa la targul agroalimentar SIAL de la Paris
Romania va fi reprezentata de 64 de producatori din domeniulindustrieiagroalimentare la Targul international SIAL, celmai important evenimentmondial al sectoruluiagroalimentar din acest an, eveniment care vaavealoc la Paris (Franta) in cadrulcomplexuluiexpozitionalParc des Expositions de Paris-Nord Villepinte, in perioada 21-25 Octombrie 2018.
 http://www.agrostandard.ro/64-de-producatori-romani-participa-la-targul-agroalimentar-sial-de-la-paris/

🐄 Sectoarele vegetal şi zootehnic, un avans de două miliarde de euro
Agricultorii din sectoarele vegetal şi zootehnic vor primi un avans din sumele aferente plăţilor directe pe suprafaţă, precum şi din sprijinul cuplat la ovine şi caprine, sumele totalizând două miliarde de euro.
 https://agroteca.ro/sectoarele-vegetal-si-zootehnic-un-avans-de-doua-miliarde-de-euro/

🐄 Exporturile de animale din UE au crescut, in prima jumatate din 2018
In prima jumatatea anului, exporturile de bovine din UE au fost cu 11% mai mari decat in ​​urma cu un an, Turcia absorbind aproape o treime din acestea. Se estimeaza ca importurile de animale din tara vor scadea in a doua jumatate a anului 2018 si la inceputul anului 2019, ca urmare a situatiei macroeconomice din Turcia, potrivit unei analize recente a Comisiei Europeane.
 http://www.industriacarnii.ro/Articol-Exporturile-de-animale-din-UE-au-crescut%2C-in-prima-jumatate-din-2018/5693

🐄 INS: Comertul cu alimente a crescut cu 5%, in august 2018
In luna august 2018, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 3,3%, si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,1%, potrivit datelor Institutului National de Statistica.
 http://www.industriacarnii.ro/Articol-INS%3A-Comertul-cu-alimente-a-crescut-cu-5%25%2C-in-august-2018/5692

🐄 Adrian Cocan, manager de proiect Lăptăria cu Caimac: Vrem să ne extindem în ţară şi să mergem şi la export
Lăptăria cu Caimac, una dintre cele mai noi fabrici de lactate din România cu sistem integrat de producţie, vrea să se extindă în ţară în cursul anului viitor, după ce în prezent pune produse în şapte oraşe, dar să şi exporte, a spus Adrian Cocan, manager de proiect Lăptăria cu Caimac, prezent la conferinţa ZF Agricultura, organizată de Ziarul Financiar.
 https://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/adrian-cocan-manager-de-proiect-laptaria-cu-caimac-vrem-sa-ne-extindem-in-tara-si-sa-mergem-si-la-export-17548354

🐄 Producătorul de lactate Unilact Transilvania merge spre afaceri de 5 milioane de euro, plus 20%
Producătorul de lactate Unilact Transilvania din comuna Unirea, judeţul Alba, care produce brânzeturile marca De la Ferma, se îndreaptă anul acesta spre vânzări de 5 mil. euro, în creştere cu circa 20% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.
 https://www.zf.ro/companii/producatorul-de-lactate-unilact-transilvania-merge-spre-afaceri-de-5-mil-euro-plus-20-17547363

🐄 Familia Bîcu de la Alba face 5 milioane de euro cu brandul de lactate De la Ferma
Producătorul de lactate Uni­lact Transilvania din comuna Unirea, judeţul Alba, un business deţinut de familia Bîcu, se îndreaptă anul acesta spre vânzări de 5 milioane de euro cu bran­dul De la Ferma, în creş­tere cu circa 20% faţă de anul prece­dent, potri­vit repre­zentan­ţilor companiei.
 https://www.zf.ro/imm/familia-bicu-de-la-alba-face-5-mil-euro-cu-brandul-de-lactate-de-la-ferma-17547528

🐄 Producția agro-zootehnică a României în anul 2018
În ciuda aparențelor, agricultura României și-a continuat dezvoltarea, confirmând ascendentul ultimilor ani. Fără îndoială, implicarea MADR în facilitarea obținerilor de fonduri europene și alte ajutoare financiare, au dat posibilitatea fermierilor români să își desfășoare activitățile în bune condiții, asta, lăsând la o parte necazurile pricinuite în unele zone de secetă sau inundații.
 http://www.meat-milk.ro/productia-agro-zootehnica-a-romaniei-in-anul-2018/

By | 2018-10-15T10:08:14+00:00 octombrie 15th, 2018|Fără categorie|0 Comments