TESTIMONIALE 2020-01-08T19:05:18+00:00

În Olanda – Țara Laptelui – productivitatea medie a vacuțelor este de 2 ori mai mare decât a celor din România, ceea ce înseamnă că experiența de secole a fermierilor olandezi poate fi benefică fermierilor din România.

Pentru o vacă de lapte, productivitatea medie din Olanda este de 8.663 L/cap/an, comparativ cu România unde valoarea acesteia se situează la nivelul de 3.429 L/cap/an.

Diferențele se păstrează și în ceea ce privește calitatea laptelui, întrucât cel din Olanda are 4.38% grăsime și 3.55% proteine, în timp ce particularitățile laptelui românesc sunt de 3.88% grăsime și 3.30% proteine.

De asemenea, rata de fătări este mai mare în Olanda atingând nivelul de 0.87 cap vițel/vacă/an, în raport cu doar 0.74 cap vițel/vacă/an, cât este în România.

Campania #văcuțaportocalie este dedicata văcuțelor fericite, sănătoase si prin urmare mai productive.

Click play pentru povestea fermei Teletext si avantajele folosirii plugurilor racloare marca JOZ, o poveste despre lapte romanesc si vacute campioane. Ne mandrim cu rezultatele fermierilor nostri. #vacutaportocalie.

Click play pentru povestea vacutelor campioane de la ferma Ferma Eco-Ferm si colaborarea cu Trioliet Kasper Agri. #vacutaportocalie.

Click play pentru povestea primului robot de muls Lely instalat in Romania la ferma Padureni din Arad.  #vacutaportocalie

Click play pentru povestea fermei Vigerox si solutia pentru nutritie oferita de Barenbrug SA #vacutaportocalie

Click play pentru povestea fermei AgroZootehnicaUlmeni un model in productia de lapte romanesc si cum decurge colaborarea cu partenerul nostru Mueller. Solutia oferita este tancul de racire a laptelui iar povestea arata ce avantaje a adus utilizarea acestuia pentru campionii laptelui romanesc. #vacutaportocalie